Defter Beyan Sistemi Duyurusu – MUHSGK ve Dönem Tipi DÖNEM TİPİ Stopaj (0003) vergi kodu mükellefiyetinizin dönem tipinin üç aylıktan aylık döne…

 

 

Defter Beyan Sistemi Duyurusu – MUHSGK ve Dönem Tipi

 

Defter Beyan Sistemi Duyurusu – MUHSGK ve Dönem Tipi

DÖNEM TİPİ

Stopaj (0003) vergi kodu mükellefiyetinizin dönem tipinin üç aylıktan aylık döneme dönüştürülme işleminin gerçekleşmesi için öncelikle “İnteraktif Vergi Dairesinden “Dönem Değişikliği Dilekçesi”nin gönderilmesi gerekmektedir. Söz konusu göndermiş olduğunuz dilekçe’nin işleme alınması sonrası Stopaj (0003) vergi kodu mükellefiyetiniz aylığa dönüştürülmüş olacaktır. Sicil kayıtlarınızdaki bu değişikliğin Defter- Beyan Sistemine yansıması için “Mükellef Bilgileri” başlığı altında yer alan “Sicil Bilgileri” sayfasının sağ alt köşesinde yer alan “Güncelle” butonunu tıklayınız. Sisteme tekrar giriş çıkış yaptığınızda Muhtasar Prim Hizmet Beyannamenizde yer alan “Dönem Tipi” “Aylık” olarak sisteme yansıma işlemi gerçekleşecektir.

MUHSGK

İşçi çalıştıran mükellefler Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini aylık olarak vermek zorundadır. Ancak çalıştırılan işçi sayısı en az 1, en fazla 10 ise mükellefler isteğe bağlı olarak vergiye ilişkin kesintilerini üç ayda bir beyan edebilirler. Vergi kesinti bilgilerini üç ayda bir beyan etmeyi tercih eden mükellefler Mart-Haziran-Eylül ve Aralık dönemleri dışında Vergiye Tabi İşlemler tablosunu boş olarak beyan etmelidir. Çalıştırılan işçi sayısı en az 11 olan mükellefler Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini aylık olarak hem SGK Bildirim tablosunu hem de Vergiye Tabi İşlemler tablosu doldurularak göndermek zorundadır. İşçi çalıştırmayan mükellefler Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini üç ayda bir vermeye devam edebileceklerdir.

Kaynak: GİB